Comunicate de Presă

facebook instagram twitter youtube linkedin

alerg pentru o cauza 2017“Să investim în educația unor tineri e un mod sigur de a îmbunătăți viitorul nostru și al României ” - Remus Sime, fondatorul Alerg pentru o Cauză.

Toamna aceasta ne aduce edița a VI-a a evenimentului nostru. În perioada 4 -5 noiembrie 2017, Remus Sime împreună cu Asociaţia Bunul Samaritean organizează o nouă alergare - ştafetă pe traseul de 200 de kilometri între Timişoara şi Beiuş.

Ştafeta va porni sâmbată dimineață, 4 noiembrie 2017 din Parcul Botanic din Timişoara şi se va sfârşi duminică după amiază, 5 noiembrie 2017 în centrul Beiuşului.

Traseul este împărţit în ture de câte 5 kilometri pentru a da şansa fiecărui om care doreşte să susţină proiectul să alerge împreună cu noi pentru burse.

Fiecare susţinător îşi poate alege o tură sau mai multe pe care să o (le) alerge şi îşi încurajează prietenii să îl sprijine, donând pentru proiect. Înscrieri ca şi alergători fundraiseri (ce atrag fonduri) se fac pe site-ul www.alergpentruocauza.ro.

Încă din anul 2012, Remus a alergat distanţe impresionante în încercarea de a strânge fonduri şi de a aduce în atenţia opiniei publice situaţia elevilor de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” din Beiuş, judeţul Bihor, care provin din familii modeste, dar care reuşesc să aibe rezultate foarte bune la învăţătură. În acel an el le-a dedicat acestor copii Maratonul de la Viena, pe care l-a parcurs în 3 ore şi 20 minute. A urmat anul 2013 când Remus a alergat 200 de km între Timişoara şi Beiuş, pe parcursul a 4 zile succesive, în fiecare zi parcurgând câte 50 de km.

În septembrie 2015, Remus și partenerii de la asociația nostră au mobilizat peste 25 de alergători organizând aceeași distanță ca o ștafetă întinsă de-a lungul a 2 zile, alergătorii parcurgând una sau mai multe etape a câte 5km. În 2016 și 2017 au alergat și au strâns bani chiar și copii ca și Samuel Ciorna (7 ani), Elena Ciorna (10 ani) sau Alexandra Macovei (11 ani) precum și mulți alții!

În următoarele săptămâni, fiți un bun samaritean și voluntariați sau donați pentru cauza acestor elevi valoroși folosing una dintre paginile alergătorilor înscriși ca și fundraiseri urmand acest link http://bunulsamaritean.galantom.ro/event-projects/view?id=1089

Toamna aceasta credem și sperăm să fie rodnică în a aduna fonduri pentru bursele necesare multor elevi vulcaniști cu medii generale peste 9 și venituri modeste.

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.