Bucovina Build & Travel

facebook instagram twitter youtube linkedin

santier1-a ediție, 4-8 septembrie 2017

  • Evenimentul anului la HPU Rădăuți și Bunul Samaritean
  • Împreună vom celebra 15 ani de slujire/ajutor al familiilor în nevoie
  • 15 case construite în 5 zile - 1 casă pt. fiecare an de existență!

 Vino, Zidește, Vizitează cu noi!

Inscrie-te acum  Programul zilnic

Cine suntem

Habitat pentru Umanitate Rădăuți (HPUR) este o asociație ce clădește case simple, decente și accesibile laolată cu familii în nevoie și cu ajutorul voluntar-ilor, a resurselor din comunitate și donații de pretutindeni. Bunul Samaritean este organizația de caritate partener.

hpur logo   bsb logo ro
 

 

Ce este Bucovina Build & Travel?

Bucovina Build & Travel este evenimentul fanion anual al HPUR croit să informeze privitor la nevoia de locuire decentă și să promoveze soluții adecvate pentru familii cu venituri mici. Ediția I-a din 2017 are următoarele obiective:
⇒ Să conștientizeze în România și în afara ei că locuirea sărăcăcioasă afectează viețile a sute de mii de familii
⇒ Să celebreze 15 ani de slujire a celor în nevoie și să avanseze în eliminarea locuirii inadecvate în zonă prin edificarea a 15 noi case cu 300+ voluntari
⇒ Să intensifice participarea autoritățiilor locale, firmelor, bisericilor, indi-vizilor în misiunea noastră și laolaltă să descoperim sufletul și serenitatea Bucovinei

 

Inscrie-te acum  Programul zilnic

Când, unde, cine?

Când?

bucovinaProiectul va fi găzduit în Rădăuți, Bucovina, între 4-8 septembrie 2017. Turismul va urma în week-end-ul după, 9-11 ori săptămâna după, 9-16 septembrie!

Unde?

Stefan cel Mare a făcut prima dată cunoscută zona aceasta în secolul XV construind câteva mănăstiri faimoase.

Sub ocupație aus-triacă (1775–1918) Bucovina era o provincie habsbur-gică luându-și nu-mele de ”țară a fagilor” de la sla-vonescul ”buk”- fag.

painted monasteryCarpații Răsăriteni nordici și văile și câmpiile fertile adiacente din Suceava formează peisajul Bucovinei. Sate pitorești, munți superbi și ape limpezi definesc această regiune locuită de oameni harnici și ospitalieri.

Câteva din mănăstirile sale pictate sunt incluse în Patri-moniul Mondial UNESCU din 1975. Adevărate capodopere de artă bizantină, aceste biserici sunt situri arhitecturale unice în Europa. Una dintre ele, Mănăstirea Voroneț este supranumită Capela Sixtină a Răsăritului.

Cine?

Personalități locale, naționale și internaționale se vor alătura sutelor de voluntari români sau internaționali în timpul evenimentului.

iacobuta familyBeneficiarii noștri

Bucovina, ca și orice altă regiune din România, are mii de copii și familiile lor ce suferă datorită condițiilor precare de locuit. Ei provin din clasa muncitoare săracă, din categorii dezavantajate, cu mulți copii, care solicită asociației ajutor pentru o soluție de locuire.

Soluția de locuire

În timpul Bucovina Build & Travel, soluția de locuire implementată va fi o casă pe structură de lemn, ușor de executat și prietenoasă pentru voluntari.

Inscrie-te acum  Programul zilnic

Implică-te prin:

echipa lafargePromovarea BB&T și a nevoii de locuință în rețeaua proprie de contacte!
Voluntariat! Poți să te înscrii ca voluntar, să aduni o echipă de voluntari și să-i fii lider construind o casă în 5 zile !
Informează prin viu grai colegii; asigură sprijin moral/financiar de la managementul firmei tale; contactează-ne pentru materiale de promovare eveniment sau să primești o orientare/o prezentare!
Alocarea de resurse financiare/materiale pentru proiect:

beneficii de sponsorizare

Beneficii de Sponsorizare

Beneficiile variază de la menționarea în comunicate de presă către media națională la interviuri în media națională la spațiu de promovare în eveniment la efect de team building! Spre a afla mai multe, contactați-ne pentru un plan detaliat de beneficii.

Din ce alt motiv v-ați implica?  Simplu, s-ar putea să fie experiența vieții firmei, organizației tale!

teambuildingExperiența noastră

Între 2002-2016, HPUR a servit 158 familii: 97 cu case noi, 61 cu renovări. Alte intervenții: răspuns la dezastre—10, sprijin materiale -1.500, educație financiară – 2493.

Co-organizatorii, Bunul Samaritean, au derulat alte evenimente de gen, organizând sute de volutnari și construind în 5 zile locuințe din temelie!

Suporterii noștri anteriori în proiecte includ: Olint, Petrom, BRD, Lafarge, Vodafone, Europharm, Moneygram, Knauf Insulation, Schweighofer, Isover, Whirlpool, CBC, etc.

 

Inscrie-te acum  Programul zilnic

 Parteneri:

adeplast logo

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.