Grădiniță

Pentru copiii proveniți din familii cu venituri mici și pentru copiii orfani instituționalizați.

kindergartenCopiii orfanilor - orfanii care au crescut în orfelinate în timpul regimului Ceaușescu au acum proprii lor copii. Deși aceasta le-a oferit bucuria de a-și întemeia propria familie pe care nu au avut-o niciodată, pe de o parte, pe de altă parte amplifică problemele lor. Din cauza rețelei sociale limitate a părinților lor (în marea majoritate colegi orfani), acești copii au oportunități limitate în ceea ce privește interacțiunea cu alți copii din oraș. Mai mult, îngrijirea cu normă întreagă a copiilor limitează oportunitățile beneficiarilor noștri de a munci, continuând astfel ciclul de dependență.

Ne dorim să le oferim sprijin prin plătirea grădiniței pentru copii lor. În acest program li se va oferi oportunitatea copiilor sprijiniți de a-și dezvolta capacitatea de învățare fiind educați de către cadre didactice calificate și în conformitate cu programa școlară de stat, vor beneficia de două mese şi o gustare pe zi și, cel mai important lucru, li se va da șansa de a interacționa cu copii din toate clasele sociale și vor fi expuși altor modele de urmat. În plus, părinții lor își pot mări cercul de prieteni și să își folosească timpul liber zilnic pentru a munci..

COST

$150 lei / lună / copil. 1650 lei / an școlar. Costul acoperă mesele și cele necesare pentru lecții, acestea nefiind suportate de către bugetul de stat.

Partneriatul cu FUNDAŢIA “CĂMIN PENTRU FIECARE” – Sofia, Bulgaria

Ne dorim să ajutăm orfanii din centrele de plasament de stat să meargă la o grădiniță locală în loc să își petreacă tot timpul în instituția respectivă. Aflați într-un mediu nou, ei își vor face noi prieteni din rândul copiilor din oraș și vor avea acces la o educație preșcolară de o calitate mai bună.  Aceasta înseamnă educatori mai bine instruiți și motivați, săli de clasă mai bine echipate, acces la diverse ore de muzică, dans, limbi străine etc.

COST

240 lei / lună acoperă costurile pentru ca un copil să meargă la grădiniță. Suma acoperă doar mesele zilnice, restul cheltuielilor fiind acoperite de către grădiniță.

Vedeți galeria foto   Donează

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.