PENTRU CINE ALERGĂM ȘI STRÂNGEM FONDURI

facebook instagram twitter youtube linkedin

ÎN CADRUL PROIECTULUI DE BURSE DE MERIT ȘI SOCIALE ”ALERG PENTRU O CAUZĂ”?

Sunt mulți elevi care au nevoie de sprijinul nostru, elevi ca și Laurențiu, Ema sau Georgiana, al cărei povești dar și cuvinte de mulțumire le puteți citi mai jos:

LAURENȚIU ARDELEAN, a obținut prima medie la Examenul de Bacalaureat în 2018: 9.83.

A absolvită în 2021 cu media 9.75 Facultatea de Litere (UBB) din Cluj-Napoca (specializarea limba și literatura română - limba și literatura norvegiană). Astăzi profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Poieni, județul Cluj și masterand în anul al II-lea al Facultății de Litere Cluj-Napoca.

 Laurentiu Ardelean


“M-am gândit îndelung la parcursul meu educațional din perioada liceului și, ca orice elev, îmi proiectam, cu fiecare lecție pregătită pentru ore, imaginea unui viitor prosper, cu o carieră care să-mi facă plăcere: a fi dascăl. Tânăr licean, îmi doream să cunosc cât mai multe din domeniul umanist (literatură, cultură și limbă română) și să devin, la rându-mi, un om care să-i inspire pe ceilalți.

Sunt Laurențiu - Mădălin Ardelean, persoana care a devenit astăzi ceea ce visa acum 6 ani. Iată de ce am ales să mă fac profesor și, pas cu pas, care au fost oamenii care m-au sprijinit. În timpul liceului, evident, îndrumători cu povețe bune mi-au fost dascălii Colegiului Național Samuil Vulcan Beiuș, al cărui profil de filologie l-am absolvit în 2018, obținând prima medie la Examenul de Bacalaureat: 9.83. Totuși, pentru ca eu să pot avansa, era nevoie de sprijin financiar susținut, iar aici, Asociația Bunul Samaritean sau, mai bine zis, familia formată în jurul acestei organizații, a avut un impact major în motivarea mea nu doar în plan financiar, prin acordarea burselor de merit, ci și moral, deoarece am simțit că membrii ei văd în noi, elevii talentați, valori prețioase, pe care și-au dorit din plin să le scoată în față. Și încă o fac cu plăcere.

În cadrul acestei organizații, m-am bucurat, ce-i drept, de bănuții care îmi permiteau să îmi cumpăr cărți de specialitate în vederea pregătirii examenului de admitere la Facultatea de Litere (UBB) din Cluj-Napoca (specializarea limba și literatura română - limba și literatura norvegiană, absolvită în 2021 cu media 9.75), dar am învățat și o serie de valori morale, indispensabile pentru un viitor profesor: altruismul, bunătatea, încurajarea, devotamentul și, mai ales, prețuirea muncii oneste.
Astăzi, sunt profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Poieni, județul Cluj și masterand în anul al II-lea al Facultății de Litere Cluj-Napoca, specializarea Româna ca limbă străină/ne maternă. Cred că am avut o evoluție frumoasă, am parcurs ani rodnici și frumoși grație unor oameni implicați trup și suflet în campanii umanitare și acum, spre sfârșitul studiilor, privesc înapoia mea și le mulțumesc tuturor pentru fiecare piatră de temelie pe care au avut curajul să o pună în viața mea.

Iar pentru cei care sunt acum liceeni, să știe că fiecare persoană întâlnită în viață, fiecare experiență trăită, plăcută sau mai puțin plăcută, constituie o treaptă de evoluție de a cărei utilitate își vor da seama, cu siguranță, în timp. Să aveți încredere în voi, să urmați calea care vă aduce bucurie și să aveți încredere în oamenii de bine!

Cu toate gândurile bune către toți membrii Asociației Bunul Samaritean și către domnul Remus Sime, inițiator al proiectului, un dascăl recunoscător și un prieten, Laurențiu A.”

EMA SFERLE

Ema este un exemplu perfect de fost bursier, exemplu de inteligență, modestie și caracter! A absolvit C.N. ”Samuil Vulcan” in anul 2019, a fost șefa de promoție! A luat BAC-ul cu media 9.40. Este un talent adevărat în muzica, cu numeroase premii obținute la concursuri și la olimpiade. Fost membru a corului școlii și am putea spune mult mai multe. Un OM!

Redăm mai jos scrisoarea Emei de mulțumire:

”Numele meu este Emanuela Sferle, și sunt absolventă a Colegiului Național "Samuil Vulcan" Beiuș, pe care am încercat să îl reprezint cu mândrie, ori de câte ori am avut ocazia. Scriu aceste cuvinte deoarece doresc să-mi exprim mulțumirea pentru efortul și generozitatea pe care mi le-ați arătat.

310728890 6118585624822493 5158247782616863119 n“Daca ți s-a dat un vis, ți se vor da și șanse să îl îndeplinești”, spunea Irina Binder. La fel și la mine, a fost posibil acest lucru. Și eu, datorită dumneavoastră am depășit unele situații complicate, care erau un obstacol în realizarea anumitor nevoi. Vă sunt extrem de recunoscătoare pentru că ați fost acel sprijin de care am avut nevoie. Grație donației dumneavoastră am putut achiziționa cărți, rechizite și să acopăr alte nevoi de prima necesitate. Parca ieri eram și eu pe băncile școlii preuniversitare, dându-mi silința de a-i face mândri pe părinții mei, și de a-mi îndeplini obiectivele. Bursa "Alerg pentru o cauză" mi-a fost de un real ajutor, pe tot parcursul liceului. Acest ajutor m-a motivat să îmi mențin perseverența, să lupt pentru dorințele mele, și să duc fiecare vis înspre îndeplinire. Acest lucru nu era posibil însă fără bunătatea dumneavoastră, a donatorilor și alergătorilor, care ați crezut în noi și ne-ați fost alături!

311111266 6118585601489162 6822066042166467112 nTimpul parcă a zburat, și iată-mă acum în postura de student. Studentă la Facultatea de Litere din Oradea. Îmi doresc ca și aici să pot să îmi păstrez aceeași dedicare și perseverență, pentru a putea să îmi construiesc o frumoasă carieră în învățământ.

Țin să mulțumesc în mod special inițiatorului acestui proiect, domnului Remus Sime, dar și organizatorilor care s-au ocupat de tot, au fost acolo să ne răspundă la fiecare întrebare și fără de care tot acest parcurs al ștafetei nu ar fi existat.

Îmi doresc ca această inițiativa să înainteze, astfel încât și colegii noștri mai mici să beneficieze de ajutor financiar, și sper ca și eu, la rândul meu, să îi pot ajuta pe aceștia, așa cum și eu am fost ajutată la rându-mi de către alți oameni cu suflet bun.

Vă îndemn să donați, și să îi sprijiniți pe bursierii "Alerg pentru o cauză", întrucât merită să investim în acești copii merituoși.

Cu mult respect și admirație, o bursieră pe care ați ajutat-o considerabil!”

 

 

 

 

GEORGIANA MATEAȘ

Georgiana a absolvit C.N. Samuil Vulcan în anul 2018 cu note de la BAC, istorie - 10, logica - 10, limba romana 9, media generala BAC- 9,66. A terminat masterul în drept ca șefă de promoție în anul 2023, momentan fiind doctorandă în drept. Iată ce ne spune Georgiana în scrisoarea ei de mulțumire:

Georgiana absolventa UBB”Numele meu este Georgiana, sunt absolventa a Colegiului National ''Samuil Vulcan'' Beius, iar în prezent urmez cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

Sunt nespus de recunoscătoare pentru ajutorul pe care l-am primit prin intermediul bursei acordate de Asociația Bunul Samaritean pe parcursul anilor de liceu, ajutor ce nu ar fi fost posibil fără implicarea dumneavoastră, a donatorilor, care ați dăruit cu multă dragoste de fiecare dată, a domnului Remus Sime și a alergătorilor, care nu au obosit iubind și luptând pentru elevi și, nu în ultimul rând, a oamenilor care orchestrează din umbră acest program.

Pentru mine a fost un mare sprijin, și o motivație totodată, întrucât mi-a facilitat drumul, nu chiar neted, prin liceu, și m-a impulsionat să muncesc, să lupt ca și eu la rândul meu să pot fi cândva un sprijin pentru alții. Această bursă e mai mult decât o sumă de bani, e o lecție de viată, e o pată de bunătate și de dragoste din partea oamenilor care va rămâne mereu întipărită pe suflet și care, pe mine cel puțin, mă va însoți o viață întreagă.

Sunt convinsă că și în acest an, oameni care înțeleg că viața e despre a lăsa ceva în urma ta, despre a schimba și a netezi drumurile altora, se vor implica și vor dărui o parte din sufletul lor acestei cauze.”

Georgiana si grup bursieri  Georgiana

Donațiile în susținerea acestei cauze se pot face:

* on-line cu card la linkul https://bunulsamaritean.galantom.ro/event_projects/fpages?id=7756  
* transfer bancar, PayPal și sponsorizări https://www.bunulsamariteanbeius.ro/donatii
* cash în cutia de donații în ziua evenimentului, ora 15:30 C.N. Samuil VulcanBottom of Form

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.