Modernizarea spitalelor de stat

facebook instagram twitter youtube linkedin

instruire personal ati

Bunul Samaritean adeseori foloseşte serviciile publice spitaliceşti pentru beneficiarii săi. Pentru a-i servi mai bine, suntem duşi indirect înspre a căuta îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în spitalele de stat care sunt adeseori subfinanţate şi greu pot reţine personalul medical de calitate. Acest lucru este îndeplinit prin furnizarea de echipament nou şi de mâna a doua de calitate.

Deși multe din serviciile medicale din orașul nostru și din țară s-au îmbunătățit comparativ cu situația din 1989, sunt departe de cele oferite de către majoritatea celorlalte țări europene și, în plus, în continuare există mentalitatea de ”am dreptul la” în cazul unora din sânul personalului medical, în loc de a oferi îngrijire și de a fi în slujba celor suferinzi. Dacă adăugăm la acestea salariile mici din acest sector, migrația masivă a personalului calificat către tările vest-europene, precum și prejudecățile, oricine își poate da seama că orfanilor le este greu să beneficieze de atenția și grija cuvenite în sistemul medical.

Aceste investiții (precum cea finanțată de către Alcoa Corporate Foundation) îi pun pe tinerii de la Bunul Samaritean, precum și organizația, într-o lumină mai favorabilă. Organizaţia are un parteneriat permanent cu Spitalul Municipal “Nicolae Popovici” din Beius în vederea echipării acestuia cu echipamentele necesare pentru bună desfăşorare a actului medical (o listă de echipamente vă poate fi pusă la dispoziție).

Donează

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.