Program de locuire

facebook instagram twitter youtube linkedin

housingDupă ce au absolvit programele vocaţionale, beneficiarii noştri au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi închirieze o locuinţă. Pentru ei a fost dificil să închirieze o locuinţă în oraș atât din cauze financiare, cât și din cauza reticenței proprietarilor de a închiria celor proveniți din orfelinate. Bunul Samaritean le-a asigurat atunci un adăpost prin închirierea, la un preț redus, a unora din spațiile deținute. Dar a fost imposibil să-i ajutăm pe toţi. Aşa că unii au fost nevoiţi de circumstanţele date să închirieze, la un preţ relativ mare ce a fost disponibil pe piaţă, adeseori în condiţii precare: fără încalzire, cu toaleta în curte, fără bucătărie sau apă în casă. Această nevoie a lor de a trăi decent a pus bazele programului nostru de construcţii.

Astfel, organizaţia noastră a construit case, a cumpărat şi a renovat apartamente care au fost transferate beneficiarilor noştri şi familiilor lor cu o ipotecă fără dobândă sau profit. Aceste locuinţe sunt cămin pentru orfanii adulţi care au ieşit din orfelinatele de stat, au parcurs programele noastre vocaţionale (au lucrat cu carte de muncă timp de cel puţin 2 ani, învăţând o meserie) şi care în prezent au un loc de muncă stabil. Până acum am asigurat cu adăpost 52 de orfani şi copii lor în 26 case şi apartamente.

În viitor am hotărât să parteneriem mai degrabă cu organizaţii de caritate specializate ca să construim locuinţe decât să construim noi înşine, ca să creştem capacitatea noastră de a rezolva problema adăpostirii orfanilor. Ca şi parte din planul nostru strategic, avem ca scop să construim în toată ţară în parteneriat cu Habitat for Humanity, precum şi cu alte organizaţii de caritate în România şi ţări vecine ca şi Bulgaria, Ucraina şi Moldova.

Vedeți galeria foto   Donează

Puteți fi partenerul nostru și iată cum puteți face acest lucru:

  • Donație pentru achiziționarea unui teren. Un metru pătrat de teren într-o zonă bună cu toate utilitățile costă aproximativ 30 euro. O suprafață de 700 mp este cea mai bună în ceea ce privește raportul cost-eficiență pentru construirea de locuințe. Astfel, suma de 21. 000 euro poate fi folosită la cumpararea de teren pentru construirea a 7 locuinţe.
  • Donații pentru achiziționarea de materiale de construcții sau donații în materiale.
  • Voluntariați pe șantierele noastre sau ai partenerilor noştri. Puteți veni cu colegii voștri într-un exercițiu de team-building. Citiţi aici mai mult despre cum puteţi deveni voluntar.

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.