Apeluri

hopeOptimism. Așteptare. Convingere. Anticipare. Credință. Încredere.

Aceste cuvinte sunt cu toatele sinonime al SPERANȚEI și aceasta este ceea ce noi de la Bunul Samaritean ne dorim să aducem în această lume. Ne dorim ca cei pe care îi susținem să aibă încrdere în sine și să poată umbla pe stradă cu capul sus. Ne dorim să aibe încredere în sine ca să-și poată atinge potențialul. Ne dorim să aibe un optimism că lucrurile vor evolua înspre bine și că viitorul este mai luminos.

Te rugăm să fii parte a acestei împărtășiri de speranță și să ne ajuți să oferim un ajutor ziditor și nu doar ceva așa, de milă. Mai jos afli doar câteva exemple ale acelora în nevoie de un ajutor constructiv la momentul de față.

A este unul din beneficiarii noștri ce a crescut în orfelinatul de stat din Beiuș. Așa cum ne amintim din perioada comunistă dar și din cea imediat următoare, situația sănătății dentare a fost totdeauna o problemă majoră pentru mulți români. A este unul din câțiva beneficiary pe care am vrea să-l ajutăm cu dantura sa distrusă major. La zi, A mai are doar câțiva dinți rămași după ce toți cei stricați au trebuit extrași. Cum puteți ușor realiza, încrederea în sine este scăzută când astfel de semeni ai noștri zâmbesc rar ca să ascundă lipsa totală sau majoră a dinților.

B este un alt beneficiar care de asemenea a crescut într-una din casele de copii din țara noastră și care, după părăsirea orfelinatului la 18 ani a petrecut vreme îndelungată pe străzi. Asta l-a costat sănătatea și, la fel cu alții ca el, este constant în nevoie de medicamente și support pe termen lung. Pensia sa de boală nu acoperă nici pe departe costurile medicale. Haide alături de noi ca să ajutăm pe B și alții ca el să aibe încredere în ei înșiși, ca să putem menține sub control starea lor medical și să nu se mai îngrijoreze ce fac, cumpără medicamente sau au ce pune pe masa…

C este dintr-o familie locală ce locuiește într-unul din satele de lângă Beiuș. Cum se întmplă adeseori, oamenii ce locuiesc în comunități rurale au dificultăți în aflarea unui loc de muncă și singurul lor venit este din vânzarea laptelui de la 2 vaci ori a legumelor din grădină. Dar această lipsă de venit nu l-a oprit pe C să învețe bine și să aibe note mari la școală. Cu o bursă social de la Bunul Samaritean, C va fi într-o poziție mai bună de a se pregăti pentru facultate și va privi mai cu încredere spre un viitor mai luminous și spre a-și ajuta familia să îmbunătățească propriile condiții de locuit.

D este o familie cu venituri mici în care ambii părinți au crescut în casa de copii. Fără să aibe parte de o familie extinsă, de propriii părinți, ei au lucrat din greu să câștige cele necesare pentru cei doi copii de crescut. Dar cum știe oricine are copii, copiii cresc și la fel și nevoile acestora! Încercarea de cumpăra caiete, pixuri, ghiozdane și celelalte constituie o apăsare zilnică aasupra finanțelor lor. Doar 20% din copiii crescuți la țară trec dincolo de 8 clase la școală datorită sărăciei și costurilor de întreținere a copiilor la școală. Ajutați-ne să sprijinim familia D și alte asemenea familii cu venituri mici la a-și păstra și întreține copiii la școală și la a avea o cât de bună educație posibilă.

E face parte dintr-o familie cu venituri mici care locuiesc 4 generații (2 copii, 2 părinți, un bunic și un străbunic) într-o casă de cărămidă de pământ (vaioagă) alcătuită dintr-o camera, o bucătărie iar toaleta este afară, în curte. Locuirea sărăcăcioasă este larg răspândită în țara noastră, fie că este vorba de înghesuială fie de case părăginite, slabe. Noi la Bunul Samaritean cerem ajutorul dvs. spre a ajuta și a face o diferență în viețile unor familii ca aceasta astfel încât oricine să aibe șansa de a locui într-o casă simplă și decentă.

Donează Astăzi


În același timp cu ajutorul tău cu o donație, te rugăm să ne și apreciezi/urmărești sau să te abonezi la diferite canale de media socială și apoi să distribui pe propriile pagini. Ajută-ne să transmitem mai departe mesajul nostru și echipează-ne să încurajăm și să sprijinim beneficiarii noștri.

 

facebook instagram twitter youtube linkedin Subscribe to newsletter


Îți mulțumim !!!

PROGRAMUL MEDICAL

Fondul de sănătate al asociației Bunul Samaritean sprijină beneficiarii noștri astfel:

  • Asigură legătura dintre ei și furnizorul de servicii medicale acordând astfel asistenţa pe tot parcursul investigaţiilor şi a tratamentului şi asigurându-se de bunul lor mers
  • Plata consultațiilor/testelor periodice pentru bolnavii cronici, operații atunci când este cazul, precum și tratamentul post-operatoriu și fizioterapie
  • Asigură unde este necesar ajutor financiar pentru cumpărarea de medicamente

O sponsorizare medicală depinde de gravitatea bolii, tratamentul necesar și medicamentele prescrise. Aceasta variază între 300 lei pentru tratamente şi analize medicale speciale, până la 2.500 lei plată pentru operații şi tratamentul post-operator. Când vine vorbă de sănătate răspunsul nostru nu poate întărzia de aceea pentru noi este vital de a dispune de fonduri pe acest program pentru a putea reacționa profesional și la timp.

doctor and irinamedical

Faceți o donație pentru acest program aici:

   Transfer bancar

 

PROGRAMUL DENTAR

Bunul Samaritean colaborează cu dentiștii locali care pot să facă intervențiile stomatologice necesare pentru orfani. Nu numai un aspect nou, ci și o stare de sănătate mult mai bună le-au fost oferite celor care au beneficiat de asistență stomatologică până acum. Un nou proiect ar ajuta cel puțin alte 5 persoane cu un cost pe persoană ce variază între 1500 lei și 4500 lei.

teeth 3bteeth 3a  

Faceți o donație pentru acest program aici:

   Transfer bancar

 

INTEGRARE SOCIO-PROFESIONALĂ

– programe de urgență pentru tineri proveniți din orfelinateprepare meals

  • 450 lei acoperă costurile pentru 3 mese pe zi, lunar, până află un serviciu
  • 180 lei o chirie iar 50 lei sunt utilităţile pe lună
  • 825 lei sunt serviciile sociale pe lună. Fără muncă continua a unui asistent social care să intervină în viața celor în nevoie, e imposibil. Astfel organizația are nevoie și de fonduri care să acopere aceste costuri precum și unele costuri programatice (costuri de deplasare pentru aflare loc de muncă, obţinere acte identitate, adeverinţe, acte medicale, comunicare telefonică, etc.)

 

 

Faceți o donație pentru acest program aici:

   Transfer bancar

 

georgiana"Am crezut că nimeni nu se interesează de soarta mea și nimeni nu vrea să mă ajute. Am crezut de foarte mult timp că oamenii sunt interesați numai de ei înșiși și ar face orice pentru a-și realiza scopurile fără a lua în considerare ce se întâmplă în jurul lor. Totuși această bursă mi-a oferit nu numai ajutorul financiar de care am avut nevoie dar mi-a oferit și posibilitatea de a cunoaște oameni care mi-au arătat empatie, cărora le-a păsat de mine, care m-au încurajat și motivat și astfel mi-au schimbat percepția despre lumea în jurul meu." -spune Georgiana, eleva beneficiar a burselor de merit și sociale, care provine din familie de părinți divorțați, ea fiind crescută de bunică.

nistor"Dumnezeu și-a arătat dragostea și îndurarea față de mine prin încrederea pa care am primit-o în raport cu trecutul meu, încredere pe care nu o meritam. Am priceput clar definiția dragostei prin felul în care m-a tratat echipa Bunului Samaritean, o dragoste necondiționată, un lucru fenomenal pentru mine până la acest moment." – împărtășește emoțional Nistor, orfan cu un trecut tumultuos care a fost ajutat să se integreze social și profesional.

irina "Am găsit nădejde în mijlocul suferinței. Viața mea este plină de suferință fizică dar Hristos care a suferit pentru mine m-a ajutat să nu disper ci să nădăjduiesc. Acum simt că sunt în siguranță și nu sunt singură în toate dificultățile. Dumnezeu mi-a trimis acești oameni." - spune Irina, o tânără  orfană  cu numeroase probleme de sănătate și o mică pensie de boală căreia i s-a ofeirt asistență medicală pe pracursul anilor. 

Astăzi continuăm să oferim o șansă celor ce încă rătăcesc și caută împăcare cu trecutul lor în timp ce încearcă să vadă nădejde în viitorul ce le stă înainte. Dorim să fim aproape atunci când ei decid sa progreseze și să le călăuzim pașii spre independență. Fie că este vorba de un orfan care are nevoie de sfătuire și suport emoțional să-și găsească  un loc de muncă sau să treacă printr-o criză a vieții sau e vorba de un om bolnav ce necesită tratament, ori elev care provine dintr-o familie cu venituri modeste, ei toți au nevoie de încurajare, sprijin sau călăuzire ca să depășească ceea ce îi ține departe de viața pe care Dumnezeu a intenționat-o pentru ei. Noi, la Bunul Samaritean suntem dedicați acestei misiuni.

Vă mulțumim încă odată pentru sprijinul acordat pentru a oferi dragoste, siguranță și șansă la o transformare care durează. Vă rugăm să considerați din nou o donație pentru a ajuta pe cei în nevoie să devină BIRUITORI. Tot ce au ei nevoie este puțin ajutor și o inimă iubitoare alături de ei. Va fi inima aceea a ta?

   Ajută alții să devină biruitori! 

adrian ciornaÎmplinind 50 de ani în ianuarie 2017, Adrian, președintele asociației Bunul Samaritean, a hotărât să celebreze aniversarea sa angajându-se la a strânge fonduri pentru o casă și o bursa pentru fiecare an de viață pe care i l-a dat Dumnezeu. Anume 50 de case și 50 de burse. Nebunie, ați zice! E vorba de peste 1.000.000 euro!

Dar Adrian nu este singura persoană cu bunăvoință care împlinește 50 de ani, iar el invită pe toți care celebrează această frumoasă vârstă să se implice. De fapt, oricine se poate implica și dona ziua lui de naștere ca să ajute 50 de elevi din familii cu venituri reduse și 50 familii să aibă un loc decent de locuit pe care să-l numească ”acasă”.

Această campanie se va derula pe tot parcursul anului 2017 în diferite feluri dintre care unul este prin platforma on-line numită Galantom.

 

   Donează acum     Dăruiește ziua ta!

 

irina in spitalulIrina – o fată mică de statură, blondă și deseori zâmbitoare deși destinul ei nu a fost cel mai ușor până acum. S-a născut la Oradea unde a fost abandonată de părinţi la naștere. Din clasa aV-a a fost transferată la Casa de copii Beiuș. A făcut şcoala profesională, profil confecţioner şi apoi de la 16 ani s-a angajat la o fabrică de confecţii din Beiuş. Dar nu avea locuinţă şi dormea pe unde apuca. Pe bancă, prin baruri, în construcţii părăsite, la spital, pe unde se nimerea. Îi era tare greu pentru că trebuia să mearga şi la lucru. Aşa a ajuns să doarma şi pe bază sportivă de lângă criş, unde a suferit un accident şi s-a trezit la spital cu mâna dreaptă ruptă, creându-se mai târziu un hematom.

Pentru că nu prea mânca și stătea în frig, rana se vindeca greu. După complicațiile de vindecare a mâinii a fost operată de 2 ori în decembrie 2003. Astfel mână ei dreaptă a fost afectată în așa fel încât nu a mai putut să continue să lucreze ca și confecționer, muncă pentru care a fost foarte apreciată de către șefi.

Din cauză că a trăit pe străzi boala ei s-a agravat și a generat altele: ulcer, peritonită, şi osteoporoză. Fiind bolnavă cronic și fără venit sau loc de muncă a fost o situație foarte de speriat pentru Irina. În perioada aceasta Asociația Bunul Samaritean a aflat de problemele ei medicale și a acceptat-o în program ocupându-se câțiva ani la rând de problemele ei multiple de sănătate, i-a oferit adăpost și i-a asigurat o sponsorizare pentru nevoile ei de zi cu zi.

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.