Asistență Scolară

facebook instagram twitter youtube linkedin

Asistență ScolarăDată fiind situația economică grea din România, familiile cu venituri mici au probleme mari atunci când vine vorba de asigurarea fondurilor pentru multe din nevoile de bază ale familiei. Copiii sunt probabil cei mai vulnerabili membri ai familiei. Este greu să îi explici unui copil de ce mama și tata nu îl pot trimite la școală și de ce nu pot să îi asigure cele minim necesare în ceea ce privește îmbrăcămintea, mâncarea și cele necesare pentru școală. Pentru a ne asigura că cei proveniți din familii defavorizate și copiii orfanilor au parte de un start echitabil, noi ne dorim să îi ajutăm cu cele necesare pentru școală pentru a avea acces deplin la oportunitățile educaționale.

COST

Fiecare copil beneficiar primeşte sprijin financiar pentru a-și acoperi cheltuielile legate de rechizite şcolare, ghiozdan și/sau uniforma. Ghiozdanul cu rechizite pentru copii din clasele primare este in valoare aproximativa de 130 lei iar cel pentru copii de gimnaziu/liceu este in valoare aproximativa de 200 lei. Costul uniformei variază între 45-100 lei și poate include un tricou cu sigla școlii sau mai multe piese.

În cadrul acestui program, Bunul Samaritean parteneriază şi cu câteva organizații locale/naționale care sunt specializate în programe educaționale și în prevenirea abandonului școlar.

Vedeți galeria foto   Donează acum   Donează

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.