Noutăți

facebook instagram twitter youtube linkedin

4 Bursieri MERIDIS CTIC 2019 Profesori si Nikki CiornaSfarșitul lunii mai și începutul lunii iunie au fost pline de sărbători pentru liceele din țară, în timp ce elevii din clasa a XII-a au sărbătorit absolvirea liceului. În timp ce sute de elevi, părinți, profesori și prieteni s-au strâns împreună pentru a sărbători sfârșitul anului școlar, Bunul Samaritean Beiuș a avut plăcerea de a participa la festivități și de a-și continua tradiția în acordarea burselor de merit de 1200 lei pentru elevii de top.

Anul acesta, Bunul Samaritean a avut motiv de dublă sărbătoare, a celebrat două aniversări: ediția a X-a a burselor de merit la CNSV și ediția a V-a la CTIC în timp ce pentru Liceul Vocațional Pedagogic “Nicolae Bolcaș” (LPVNB) a fost ediția a IV-a. Prin donațiile primite de la foști absolvenți ai acestor trei licee precum și sponsorizări de la companii locale am putut premia 22 de absolventi!

În plus dacă până acuma bursele de merit se acordau absolvenților de liceu, de anul acesta programul nostru s-a extins și a cuprins  absolvenții de clasa a VIII-a din CNSV și Școală Gimnazială ”N. Popoviciu”-Beiuș. Astfel au primit burse de merit 7 elevi absolvenți de cls. a VIII-a cu rezultate remarcabile obținute pe parcursul anilor de gimnaziu.

social mediaÎn ultimele săptămâni am luat hotărârea să devenim mai vizibili în lumea virtuală și să aducem acolo mesajul despre misiunea Bunului Samaritean.

Daca ai un cont pe oricare dintre platformele de media socială atunci știi ce ai de făcut..... apreciază, urmărește, distribuie!

Vă urez un cald și din suflet "La Mulți Ani" cu ocazia Zilei Internationale a Femeii – 8 Martie!

flowers 8 martie

Spectacol caritabil de Crăciun, pregătit de prof. Gabriela Vescan, la C.N. “Samuil Vulcan” în beneficiul unor copii necăjiți. Spectacolul se numește “Bucuria de a dărui”, în derulare acum, la momentul postării; donațiile pot continua azi și mâine! Pentru detalii vă rog să mă contactați sau să contactați prof. Gabriela Vescan sau copiii din cor respectiv trupa de dans spre îndrumare. Copiii din cor îi vedeți în imagini. Felicitări acestora, noi, părinții, suntem mândri de voi!

 

 

radauti2017 ne-a găsit complet scufundați în construirea a 15 locuințe în parteneriat cu familiile în nevoie în Rădăuți, Bucovina iar anul 2018 ne-a aflat contribuind la avansul spre finalizare a proiectului în parteneriat cu o asociație locală. Doar anul 2009 a mai fost la nivelul acesta de ajutor al familiilor în nevoie destinat tinerilor familii ce aveau membri crescuți în casele de copii, anume 10 case.  Un efort enorm și o minunată cooperare cu o comunitate locală gata de ajutor!

Ciclic, am derulat proiecte de locuire în cei 25 de ani de existență debutând cu oferirea de adăpost pentru săptămâni sau ani pentru orfani fără adăpost în casele noastre, continuând cu oferirea de ajutor financiar pentru chirii și continuând cu cea mai complete cale de intervenție, construirea de locuințe noi. Implicându-ne la Rădăuți alături de familii în mare nevoie  ne-a inspirat să facem un pas mai departe în domeniul locuirii sărăcăcioase. O casă este visul oricărei familii iar pentru familiile sărace, dezavantajate cu atât mai mult. Donatori și voluntari ni se pot alătura în 2019 la diferite proiecte. Vă rugăm să ne contactați.

Dar cea mai importantă inițiativă în domeniul locuirii pentru anii ce vin este Inițiativa Centenarului, lansată la Alba Iulia pe 2 decembrie 2018 odată cu week-endul de celebrare a 100 de ani de la formarea României Mari ca urmare a Primului Război Mondial. Această inițiativă include construirea a 100 de locuințe în parteneriat cu familii în nevoie și comunități locale în toate regiunile istorice ale României respectiv în diaspora globală, unde locuiesc români, dincolo de granițele țării. Este atât o cale de a ajuta pe cei în nevoie cât și de a experimenta unitatea prin ajutarea semenului.

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.