Programul medical

facebook instagram twitter youtube linkedin

andreea si adrian ciorna la spital

Bunul Samaritean a creat un fond de sănătate pentru beneficiarii săi. Beneficiarii noștri sunt familiile cu venituri mici (familii de orfani și familii defavorizate cu risc de abandon al copiilor).

Seriviciile medicale publice (cele acoperite de asigurarea medicală obligatorie) sunt oferite în principal în spitale vechi, publice, cu echipament insuficient sau învechit fizic şi/sau moral. În majoritatea cazurilor, pentru a pune un diagnostic sigur sau pentru a efectua consultații, operații sau tratamente complexe este nevoie de echipamente moderne care se găsesc în cabinetele medicale private în care costurile sunt prea mari pentru marea majoritate a populației. Anumite medicamente sunt compensate parțial sau în întregime pentru copii și pentru cei cu boli cronice și pentru pensionarii care au asigurarea medicală plătită. Categoriile de oameni pe care Bunul Samaritean dorește să le ajute au, în general, salariul minim pe economie care abia le acoperă nevoile de bază, neputând să le acopere teste medicale scumpe, consultații, medicamente, operații sau tratamente de recuperare. În unele cazuri, beneficiarii nu au nici un venit.

A fi bolnav în România în ziua de azi este o situație îngrijorătoare dacă nu ai mijloacele financiare și contactele necesare pentru a avea acces la tratament. Tratamentele înseamnă, deseori, timpi lungi de așteptare și/sau plăți ”suplimentare”.

Fondul de sănătate al asociației Bunul Samaritean sprijină beneficiarii noștri astfel:

  • Asigură legătura dintre ei și furnizorul de servicii medicale acordând astfel asistenţa pe tot parcursul investigaţiilor şi a tratamentului şi asigurându-se de bunul lor mers
  • Plata consultațiilor/testelor periodice pentru bolnavii cronici, operații atunci când este cazul, precum și tratamentul post-operatoriu și fizioterapie
  • Asigură unde este necesar ajutor financiar pentru cumpărarea de medicamente

Până acum, programul medical a ajutat peste 60 de tineri orfani și persoane din familiile cu venituri mici suferinzi de diverse probleme medicale. Au beneficiat, de asemenea, de programul pentru evaluări medicale complete și tratamentul bolilor cronice.

Vor fi oferite câteva servicii suplimentare familiilor care au copii cu dizabilități – sprijin financiar pentru asistență psihologică, scaune cu rotile, medicamente etc.

O sponsorizare medicală depinde de gravitatea bolii, tratamentul necesar și medicamentele prescrise. Aceasta variază între 300 lei pentru tratamente şi teste medicale speciale până la 2.500 lei plată pentru operații şi tratamentul post-operator.

Vedeți galeria foto   Donează

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.