Intrebări uzuale

facebook instagram twitter youtube linkedin

question marksMai jos gasiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Dacă mai aveți întrebari, nu ezitați să ne contactați.

 

Contactați-ne

 

 


Câţi tineri a ajutat Bunul Samaritean până acum?

Până în prezent am ajutat mai mult de 200 de tineri şi copii lor. Datorită muncii intense şi metodei individuale care trebuie folosite cu beneficiarii noştri, noi nu ne concentrăm neaparat pe numărul de beneficiari slujiţi ci pe calitatea relaţiei cu ei. Aşa ca s-ar putea niciodata să nu vedem un număr mare de beneficiari să fie în programele noastre. Noi acceptăm că acest principiu este esenţial în atingerea succesului şi dorim să lucrăm îndeaproape cu toţi cei pe care ni-i pune Dumnezeu în cale, cu toţi cei care doresc să accepte marea provocare a schimbării felului de gândire şi a stilului de viaţă cu orice efort, lăsând trecutul în urmă. Noi lucrăm individual şi intens cu fiecare, fiind mentori pentru ei, învăţându-i cum să evite situaţii de risc, zidind o personalitate nouă în ei.

În medie în fiecare an sunt între 20-30 de tineri încadrati în toate programele Bunului Samaritean.

Înapoi sus

 


Care este vârsta medie a tinerilor din program?

Vârsta medie a tinerilor din programe este de 25 de ani.

Înapoi sus

 


Ce fel de slujbe primesc tinerii după ce termină programele?

Tinerii care termină programele Bunului Samaritean găsesc slujbe la magazine alimentare, antreprize de construcţii, fabrici de croitorie, fabrici de pantofi şi ateliere de tâmplărie. Unii călătoresc pentru muncă şi în străinatate după ce prind un pic de experienţă în ţara.

Înapoi sus

 


De unde provin orfanii?

În general tinerii provin din orfelinatele de stat din Beiuş, oras aflat în Nord-Vestul României. Bunul Samaritean a asistat şi tinerii ce proveneau de la orfelinatele din Oradea, un oraş mai mare, aflat la 60 de km de Beiuş.

Înapoi sus

 


Care sunt cele mai mari bariere pe care tinerii le-au întâmpinat în drumul lor spre succes?

Barierele spre succes sunt multiple, incluzând lipsa unui sprijin familial sau a unui sistem de suport; comunitatea şi firmele care adeseori ezită să accepte sau să angajeze orfani; problemele mentale şi cele de comportament; aptitudinile lor limitate în a interacţiona cu alte persoane, mai ales la locul de muncă. Mai mult, mulţi dintre beneficiarii noştri sunt de etnie roma şi se izbesc de multe prejudecăţi în momentul când vor să se integreze în societate.

Înapoi sus

 


Care este nivelul de educaţie a tinerilor?

Majoritea orfanilor au terminat 8 clase plus un an şi jumătate de scoala profesională de zugravi, tâmplari, electricieni, confecţioneri, etc. Puţini sunt cei care au capacitatea de a urma o educaţie superioară. Majoritatea ştiu să citească dar puţini sunt cei care ştiu tabla înmulţirii. În medie orfanii din orfelinatele de stat au un IQ între 70 si 90.

Înapoi sus

 


Cum puteţi ajuta?

Sunt diverse moduri de a ajuta cei în nevoie pentru a avea o şansă mai bună în viaţă incluzând susţinere financiară pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea programelor curente, sponsorizând un copil sau un tânăr timp de un an, fiind voluntar în proiectele de voluntariat, rugându-vă pentru beneficiarii noştri şi răspândind vestea despre necesităţile beneficiarilor noştri.

Înapoi sus

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.