Apeluri

Viețile căzute și distruse au nevoie de suportul nostru pe tot parcursul anului, fiind că schimbarea și transformarea vin doar pas cu pas. Noi, la Bunul Samaritean, suntem dedicați misiunii de a fi catalizatori pentru această transformare, susținându-i pe cei nevoiași pe termen lung iar azi suntem încântați să mărturisim o astfel de poveste de transformare. Se întâmplă cu adevărat, pas cu pas, pentru familia Adelei și ne-ar plăcea ca tu să fii parte din ea.

Adela și soțul ei Nicu au doi copii, Robert (13) și Dragoș (6), iar ei duc o viață simplă și decentă. Familia are doar o sursă de venit, deoarece Adela nu și-a putut găsi un loc de muncă cu educația ei. Abia a reușit să termine școala primară și poate să scrie doar cu majuscule și să facă matematică simplă. Ea nu a putut să primească o educație mai bună din cauza divorțului părinților săi, care a distrus familia și a pregătit-o pentru o viitoare luptă cu sărăcia. Cu această educație slabă, nu a avut cum să-și găsească de lucru și abia reușea sa se descurce cu veniturile de la o lună la altă. Din fericire aceasta l-a cunoscut pe Nicu, soțul ei, care este un bărbat bun și harnic. El face manual sobe de teracotă la o mică companie locală pentru un salariu minim. Chiar dacă sursa de venit a familiei este mică, împreună aceștia reușesc cumva să gestioneze greutățile vieții. Și-au putut permite să cumpere o casă mica și veche într-un sat alăturat. Provocările nu au fost puține, dat fiind faptul că au fost necesare rechizite pentru școală copiilor, casa avea nevoie de o renovare capitală iar sănătatea Adelei s-a alterat. Nicu a decis să meargă la muncă în străinătate pentru a încerca să acopere necesitățile crescânde ale familiei și costurile renovării casei.

În acel moment crucial, moment de uriașă suferință, noi am cunoscut familia și ne-am oferit întregul suport prin programele noastre medicale, educaționale și de construcție. Primul pas a fost să o ajutăm pe Adela să primească asistență medicală și să se supună unei intervenții chirurgicale urgente care a avut succes și a îndepărtat un risc mare asupra vieții ei. Al doilea pas a fost să furnizăm toate rechizitele necesare pentru ca copii să poată merge la grădiniță și la școală și să se simtă egali celorlalți copii. Ca al treilea pas, l-am sfătuit cu tărie pe Nicu să se întoarcă în România, ca ei să poată împărți responsabilitatea de a crește copiii și să aibă grijă de tatăl și bunicul Adelei. Am considerat că acest pas a fost foarte important pentru Adela, ca să reducă din presiunea de a îngriji întreaga familie singură. Al patrulea pas a fost furnizarea unor materiale de construcție și niște sfaturi familiei pentru a putea să-și îmbunătățească condițiile de locuit. În acea perioadă, familia locuia într-un singur dormitor, toți cei patru plus tatăl și bunicul Adelei. Vara trecută, pasul cinci cheie în transformarea vieții lor a fost construirea unei bucătării și unei băi pentru a extinde casa și astfel s-a creat 2 dormitoare unde copiii puteau avea toate condițiile necesare, în timp ce și cuplul putea avea propriul spațiu. Bunicul a fost acomodat într-o mică anexă alăturată, iar tatăl s-a mutat într-un sat apropiat.

Acum privind în urmă cu 3 ani, familia a făcut mare progres înspre transformarea vieții lor, așa cum și-au dorit-o ei. Toate acestea au fost realizate pas cu pas! Cu siguranță succesul în viață constă în pași făcuți zilnic prin credință, perseverență și răbdare, primind încurajare și susținere atunci când povara devine prea mare pentru a o duce singuri.

Povestea Adelei este una dintre multele din care noi am făcut și încă facem parte … Există alții ca ea și ne-ar plăcea să facem parte și din procesul lor de transformare. Suportul vostru financiar  poate face miracole când este combinat cu eforturile beneficiarilor și susținerea Bunului Samaritean. Cu Adela plănuim să facem următorii pași privind propria ei educație. Dorim să o ajutăm să ia ore de scriere ca să își poată crește încrederea în sine, să poată completa acte atunci când interacționează cu instituțiile statului și să își crească abilitatea de a-și supraveghea copiii atunci când își fac temele și se pregătesc pentru următoarea zi de școală. De asemenea vom fi în căutare de oportunități pentru copiii ei ca să participe la un program după școală, pentru a avea o educație mai bună ca ulterior să rupă ciclul sărăciei. De asemenea dorim să o ajutăm pe Adela să câștige din activități agricole la care se pricepe.

Sprijinul vostru continuu pentru Bunul Samaritean ar oferi mijloacele necesare pentru a face posibili următorii pași spre transformare. Veți fi partenerul nostru în transformarea familiei Adelei?

Iată cum puteți contribui la cazul Adelei și al altora ca ea:

 

Donează Acum

 

Înainte

După

Donează Acum

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.