Comunicate de Presă

facebook instagram twitter youtube linkedin

Devenită o tradiție și aflată la ediția a VII-a, ștafeta “Alerg pentru o Cauză” a generat resursele pentru constituirea a 16 burse de merit și sociale în valoare netă de câte 1200 ron.

poza grup burseAstfel, 16 elevi din Colegiul Național “Samuil Vulcan” din Beiuș au primit joi primele 2 tranșe în valoare de 800 ron urmând ca în aprilie să primească ultima tranșă de 400 ron. Elevii aceștia silitori au mediile pe anul de studiu anterior de peste 9 și venituri modeste în familie.

“În primul rând această bursă mă ambiționează să învăț mai departe. Mă ajută cu cheltuieli cu cărți, transport. Mulțumesc donatorilor și alergătorilor voluntari și, dacă la prima vedere nu pare, să știți că ajută copiilor premiați foarte mult, căci nu-i nimeni care să-i încurajeze.” mărturisește Ioana Budău, bursieră din clasa a XI-a, profilul matematică-informatică. Alături de Ioana, au mai beneficiat de burse alți 15 elevi: Maria Culda, Mircea Hartmann, Andreea Culda, Johanna Boros, Darius Bîte, Paula Flonta, Georgiana Tuleu, Florina Jude, Daniel Pojoca, Ioana Galea, Daiana Jurca, Alexandru Ile, George Mihoc, Emanuela Sferle și Adriana Isoc.

În cursul ștafetei, Remus Sime, fondatorul proiectului a observat cu satisfacție că a crescut mult ponderea beiușenilor ca alergători voluntari. El a alergat și la această ediție a VII-a de la Timișoara la Beiuș anumite tronsoane. O alergătoare specială a fost prof. Mihaela Ilieș, directoarea instituției de învățământ, un semn al valorii instituționale a programului de burse.

“Consider că aceste burse au un impact mare asupra acestei comunități în creștere de elevi, studenți și apoi profesioniști pe care îi încurajăm nu doar financiar ci și îi întărim în credința că prin muncă, seriozitate și integritate pot reuși în viață” spune Nikolina Ciorna, vice președinte la asociația Bunul Samaritean, administrator al programului de burse.

Remus Sime și asociația remarcă aprecierea unor generații mai vechi de bursieri ce deja contribuie financiar sau străng fonduri pentru burse, între ei aflându-se respectiv Alexandra (Laza) Lukacs și Laurențiu Ardelean. “M-am ținut de cuvânt, am revenit acum să alerg dar și să donez” spune Laurențiu, student anul I la UBB Cluj, planificând implicare și pe viitor. Acesta a alergat alături de mama sa și fratele mai mic.

Doritorii pot să doneze în continuare respectiv să participe la ediția următoare a ștafetei. Informații despre asociație la www.bunulsamariteanbeius.ro Alte informații la 0722-684679

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.