Noutăți

facebook instagram twitter youtube linkedin

Veterani ai clubului timișorean Alerg o Tură, bursieri Alerg pentru o Cauză din trecut sau prezent, copii de la 6 la 16 ani ori adulți de peste 50 de ani au alergat duminică ultimul segment de 5 km al ștafetei Timișoara – Beiuș, anume de la Pocola la Beiuș, în beneficiul elevilor fără resurse de la C.N. „Samuil Vulcan”. Doar acest tronson a fost parcurs de aproximativ 40 alergători alături de Remus Sime inițiatorul proiectului și Adrian Ciorna, președintele asociației Bunul Samaritean – partenerul ce implementează anual programul de burse în școala beiușeană. Ediția a VII-a este la final însă entuziasmul tuturor participanților este departe de a fi fost epuizat!

Ștafeta acestui an din nou a impresionat prin participarea peste așteptări a copiilor respectiv a bursierilor dar și prin participarea ca și alergător a d-nei director al CNSV prof. Mihaela Ilieș. Adrian Ciorna, alergând alături de Remus Sime i-a spus acestuia din mers: “Remus, ștafeta aceasta are viitor!” “Da, are!” a răspuns Remus privind în jur. Copiii unor familii de beiușeni precum și mai mulți copii din clasa a VII-a de la CNSV au fost motivați de participarea colegei sau prietenei lor, Elena Ciorna sau fratele ei mai mic, Samuel. Samuel împreună cu colegul acestuia din Șc. Generală ”N. Popoviciu”, Andrei Sferle au strâns împreună peste 1800 lei. “Încercăm să învățăm copiii noștri și ai apropiaților să fie responsabili de mici față de semenul în nevoie. Ne costă timp, energie, antrenamente. Dar merită.” spune Nikolina Ciorna, mama Elenei și a lui Samuel.

stafetaAu participat pentru al doilea an și copii pregătiți de performanță sportivă de profesorul de sport Cristian Dărăban de la CNSV, iar pentru prima data i s-a alăturat cu un grup de elevi sportivi și Florin Cata, profesor de sport de la Șc. Generală ”N. Popoviciu”-Beiuș, profesor și a lui Samuel.

De la Cluj de la Facultatea de Litere a alergat Laurențiu Ardelean împreună cu fratele său mai mic și cu mama sa. Acesta este student anul I la litere și cu mândrie a alergat dar și făcut prima donație pentru a-și arata recunoștința pentru ajutorul primit când a avut cea mai mare nevoie de el.

Alături de eforturile noastre de a strânge fonduri a fost o altă bursiera din primele ediții Alerg pentru o cauză – Alexandra Lukacs. Alexandra este căsătorita și e mama unei fetițe de 3 ani. Cu toate acestea nu a uitat ajutorul primit in anii liceului iar acum a avut ocazia potrivita de a da darul mai departe participând în ștafeta ca și alergător-fundraiser. Alexandra a oferit și câteva obiecte hand-made făcute de ea spre o licitație, astfel strângând prin intermediul prietenilor ei bani pentru mai bine de o bursă!!!

S-au strâns deja peste 21.000 ron conform platformei Galantom pe care donatorii pot contribui simplu, online. Donațiile continua înca o săptămâna

apoc samuil vulcanLa finish-ul din fața liceului la orele 16:30, zecile de alergători au fost primiți cu flori iar Remus a fost întâmpinat de mama sa, Maria. “Vă mulțumesc pentru primirea minunată, niciodată nu a fost atâta lume la sosirea noastră. Mulțumesc alergătorilor, colegilor de la Clubul Alerg o tură, mamei mele, soției, copiilor și bursierilor. Ne vom strădui să fim alături școlii și elevilor și în anii ce vin” a spus Remus în discursul său. Au fost la sosire prof. Gabriela Vescan diriginta Elenei Ciorna și a clasei a VII-a, CNSV, clasa cu cei mai mulți participanți, înv.  lui Samuel Ciorna, Catrina Kovacs, profesorii Claudia Buran, Otilia Peti, Denisa Fășie, Catrina Kovacs, Melania Egyed, părinți și colegi.

Cei 17 alergători cu angajament personal de atragere de fonduri printre care și timișorenii de cursă lungă Darius Dronca, Cristian Dumea, Adrian Nicula și Roxana Pop, au primit diplome de apreciere de la asociație. La fel și alți 20 de alergători participanți, sprijinitori ai cauzei. Unii dintre aceștia nu au mai ajuns la Beiuș, parcurgând distanțe mari doar în județul Timiș sau Arad. Între beiușenii cei mai angajați se numără Lionel Mischie, Florina Moruț și Călin Munteanu. Cel din urmă, absolvent de Samuil Vulcan și în prezent inginer la European Drinks a alergat ultimii 20 km ai ștafetei, de la Șoimi. “A fost foarte greu, mă antrenam alergând câte o oră încontinuu dar am reușit” spune Călin. Acesta este un exemplu că beiușenii devin de la an la an tot mai angajați în acest proiect, cea ce ne arată că programul are viitor.

Mulțumim tuturora, și cei nemenționați aici cu numele, pentru implicare și dăruire, fiecare dintre voi contează! Vă așteptăm și la ediția a VII-a în toamna 2019!

Cei care doresc să se alăture elevilor în nevoie și “Alerg pentru o Cauză” 2018 până pe 20 decembrie sunt invitați să facă o donație în următorul cont: Asociația “Bunul Samaritean Beius” IBAN: RO83RNCB0034021802850001, BCR Beius. Alternativ, donațiile se pot face simplu, online via http://bunulsamaritean.galantom.ro/ unde pot alege să doneze în numele unui voluntar alergător preferat. În paralel cu ștafeta a debutat și procesul de aplicare și selecție a beneficiarilor prima tranșa de bursă urmând a li se înmâna în ianuarie.

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.