Noutăți

facebook instagram twitter youtube linkedin

andreea end of school year

Andreea Toma s-a născut 2010. E o păpușă blondă cu ochi albaștri, plină de viaţă şi speranţă. Din păcate, la doar 3 anișori, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Ea a suferit înainte de acest diagnostic crunt și de o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori la cap. Această familie a trăit o drama adevărată. Familia avea venituri modeste, chiar mici, tatăl fiind angajat la o fabrică de mobilă, iar mama devenind asistent personal al Andreei. Pe lângă durerea şi neputință de a nu-şi putea ajuta copilul bolnav, părinții s-au luptat și cu traiul de zi cu zi. Cheltuielile lunare depășeau posibilitățile lor financiare şi au avut nevoie de atât de multe. Mama copilei Claudia, crescută în casa de copii, împreună cu tatăl Ionuț, care lucra ca și muncitor necalificat la o fabrica de mobilă din oraș, au adunat tot curajul pe care îl aveau și au început să lupte pentru îngerașul lor, solicitând sprijinul financiar al întregii comunități Beiuș.

Părinţii Andreei, au solicitat sprijinul Asociației în a prelua responsabilitățile administrării proiectului medical în beneficiul fetiței. Organizația a venit în sprijinul familiei și împreună cu ajutorul voluntarilor Daniela Boldi și Ancuța Man, a mai multor artiști și cântăreți, a organizat un spectacol caritabil. În cadrul evenimentului s-au vândut diverse bunuri donate cu scopul de a ajuta fetița. Primăria, prin d-l primar, a făcut și ea o promisiune de a contribui la proiectul medical cu o suma consistentă. Astfel s-au strâns fonduri suficiente pentru tratamentul copilului pe o perioada de 2 ani precum și pentru unele cheltuieli de zi cu zi ale familiei.

A urmat tratamentul de specialitate recomandat de medici pentru leucemie. Copila a fost internată în spital câteva luni de zile, sub tratament, şi a luptat cu puterile ei de om mic cu o boală foarte, foarte grea.

Mama ei i-a fost alături pentru a trece cu bine tratamentul foarte dureros și prelungit ca timp. Andreea s-a purtat ca un mic erou timp în care întreagă comunitate s-a rugat și sperat că micuța va fi sănătoasă din nou. De atunci au trecut 5 ani. În urma cu 2 ani Andreea a intrat în remisie și de atunci nu mai are tratament pentru leucemie. Între timp a început școala și a putut să-și trăiască viața normală de copil! Fetița este în clasa a II-a și învață bine. Ultimul RMN al Andreei din luna noiembrie 2018 arată rezultate bune! Slavă Domnului! Mulțumim tuturora care s-au implicat și care au donat pentru că Andreea să fie sănătoasă!

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.