Noutăți

facebook instagram twitter youtube linkedin

radauti2017 ne-a găsit complet scufundați în construirea a 15 locuințe în parteneriat cu familiile în nevoie în Rădăuți, Bucovina iar anul 2018 ne-a aflat contribuind la avansul spre finalizare a proiectului în parteneriat cu o asociație locală. Doar anul 2009 a mai fost la nivelul acesta de ajutor al familiilor în nevoie destinat tinerilor familii ce aveau membri crescuți în casele de copii, anume 10 case.  Un efort enorm și o minunată cooperare cu o comunitate locală gata de ajutor!

Ciclic, am derulat proiecte de locuire în cei 25 de ani de existență debutând cu oferirea de adăpost pentru săptămâni sau ani pentru orfani fără adăpost în casele noastre, continuând cu oferirea de ajutor financiar pentru chirii și continuând cu cea mai complete cale de intervenție, construirea de locuințe noi. Implicându-ne la Rădăuți alături de familii în mare nevoie  ne-a inspirat să facem un pas mai departe în domeniul locuirii sărăcăcioase. O casă este visul oricărei familii iar pentru familiile sărace, dezavantajate cu atât mai mult. Donatori și voluntari ni se pot alătura în 2019 la diferite proiecte. Vă rugăm să ne contactați.

Dar cea mai importantă inițiativă în domeniul locuirii pentru anii ce vin este Inițiativa Centenarului, lansată la Alba Iulia pe 2 decembrie 2018 odată cu week-endul de celebrare a 100 de ani de la formarea României Mari ca urmare a Primului Război Mondial. Această inițiativă include construirea a 100 de locuințe în parteneriat cu familii în nevoie și comunități locale în toate regiunile istorice ale României respectiv în diaspora globală, unde locuiesc români, dincolo de granițele țării. Este atât o cale de a ajuta pe cei în nevoie cât și de a experimenta unitatea prin ajutarea semenului.

 

Îmi vine în minte o mamă de 7 copii dintr-un sat sărac aproape de Beiuș, soțul în închisoare, care locuiește într-o singură cameră fără ușa, fără izolație, cu geamuri prin care bate vântul și cu podea de pământ, care bate la ușa noastră pentru ajutor, despre omul fără locuința din Republica Moldova care și-a aflat refugiu în România, despre tatăl din minoritatea românească din Serbia cu salariul minim și cu probleme severe de dantură și fără prea mare viitor pentru familia lui. Toți aceștia tânjesc după o locuință simplă, caldă, sigură, modestă. Cu Inițiativa Centenarului toți aceștia ar putea fi între beneficiarii a celor 100 de locuințe planificate pentru următorii ani. Vă rugăm alăturați-vă nouă in anul 2019 și pe mai departe în acest proiect! Fiecare dintre aceste locuințe va avea un semn special care să fie mărturie și inspirație pentru viitoarele generații că, uniți, putem zidi un viitor unde aproapele nostru necăjit poate și el propăși și trăi decent și că atunci când oamenii sunt uniți, comunitatea noastră, țara noastră și lumea întreagă va fi un loc mai bun.

 

Oferim o șansă. Transferăm îndemânări. Construim un viitor mai bun.